Levering in Nederland & België
Ruim assortiment
Veilig betalen
Welke hamer voor palen
>
Welke hamer voor palen

Welke hamer voor palen

Welke hamer voor palen

Voor palen gebruik je een grote houten hamer. Deze grote houten hamers worden ook wel een sleg of een tuinhamer genoemd.

Een sleg is voorzien van een grote hamerkoper. Meestal is deze hamerkop gemaakt van hout, maar er zijn ook palenhamers met en hamerkop van kunststof of metaal. De hamerkop zit gemonteerd op een lange hamersteel van ongeveer een meter lang.

Door het gewicht van de hamerkop en de lengte van de hamersteel kan er een flinke zwiep worden gemaakt en uiteindelijk een ferme klap worden gegeven op de paal. Door de grootte van de hamerkop is het vrij makkelijk om de tuinpaal te raken. Daarnaast zorgt de hamerkop er ook voor dat de paal niet zo snel beschadigd ten opzichte van het gebruik van een gewone hamer.

De hamerkop is voorzien van stevige metalen banden. Deze vanden zorgen ervoor dat de hamerkop heel blijft. Dit is zeker nodig aangezien er vaak flinke klappen mee worden uitgedeeld!

Mocht je twijfelen over welk type sleg je moet aanschaffen, ga dan niet voor een al te goedkope. De goedkope sleggen zijn vaak een stuk lichter. De banden om de hamerkop zijn vaak ook van slechtere en lichtere kwaliteit. Zeker als je flinke palen in zware grond moet slaan is het aan te raden om een goede zware houten hamer te gebruiken. Wij adviseren daarom voor de zwaardere klussen altijd gebruik te maken van een echte Friese sleg. Dit zijn de zwaarste sleggen verkrijgbaar met dikke bandage om de kop.

Voor een compleet overzicht van soorten hamers kijk je hier>

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.