Levering in Nederland & België
Ruim assortiment
Veilig betalen
Grote houten hamer
>
Grote houten hamer

Grote houten hamer

Grote houten hamer

Een grote houten hamer kom je tegen onder verschillende benamingen. Zo noemen sommige mensen dit een sleg. Andere termen voor een grote houten hamer zijn tuinhamer, palenhamer, paalhamer of slegge.

Een sleg is de meest voorkomende term voor een tuinhamer of een grote houten hamer.

Waarvoor gebruik je een sleg?

Een sleg wordt vaak gebruikt voor het in de grond slaan van paaltjes. Bijvoorbeeld voor het maken van een schutting. Dit is ook de reden dat men een sleg ook vaak een tuinhamer noemt: Dit zware hamers worden veel gebruikt in de tuin.

Een goede sleg kenmerkt zich door zijn grote kop, lange steel en metalen banden om de hamerkop. De metalen banden zorgen voor de nodige stevigheid wat nodig is door de harde klappen.

Welke sleg voor welke klus

Afhankelijk van de werkzaamheden of van de klus kun je kiezen uit diverse soorten tuinhamers. Grofweg kun je zeggen: des te goedkoper de sleg, des te lichter. Of andersom: des te duurder de sleg, des te zwaarder de hamer!

Dus voor het inslaan van grote, zware of lange tuinpalen kun je het beste een zware sleg gebruiken. Daarnaast speelt ook de grondsoort een rol. Als je paaltjes moet slaan in losse zandgrond is dit veel eenvoudiger dan het werken in zware kleigrond.

Voor gebruik op zware kleigrond adviseren wij altijd gebruik te maken van een echte Friese sleg. Dit zijn de zwaarste sleggen met de grootste hamerkop. De Friese sleg is voorzien van dikke, stevige metalen banden.

Sleg kopen

In onze webshop bieden we een ruim assortiment aan grote houten hamers. Voor elke klus vind je wel een geschikte tuinhamer.

Voor een compleet overzicht van soorten hamers kijk je hier>

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.