Levering in Nederland & België
Ruim assortiment
Veilig betalen
Top 5 sleggen
>
Top 5 sleggen

Top 5 sleggen

Top 5 sleggen

Een sleg wordt ook wel paalhamer genoemd is een zeer grote hamer met een lange steel en grote kop. De sleg wordt veelal gebruikt om een paal(tje) in de grond te slaan.

Sleggen zijn er in verschillende maten en soorten, wij geven u per sleg extra informatie wat betreft materiaal en gebruik.

5. Sleg rond model

De ronde sleg is extra sterk en de kop  is voorzien van twee zware metalen ringen. Het ronde model is gemaakt van verlijmd Essenhout. De maat van de kop is 12 x 12 x 28 cm. De ovale steel is 100 cm lange en tevens van Essen hout.  De lange steel en grote kop zorgen er voor dat u minder vaak naast de paal slaat en er zal weinig tot geen beschadiging zichtbaar zijn aan de zijde waar u de paalkop heeft geraakt.

4. Sleg klein model

Het kleine model houthamer/paalhamer is van dezelfde constructie en materiaal als het ronde model. De steel is 100 cm en de kopmaat is 10×30 cm. Is kleiner en lichter in gebruik en wordt vooral gebruikt voor het in de grond slaan van de dunne en of kleine palen. Gekozen wordt voor het kleinere model om te voorkomen dat het paaltje niet tijdens het in de grond slaan gaat breken of schuin de grond in gaat.

3. Sleg stalen kop

De sleg heeft een stalen kop. Deze tuinhamer met stalen kop wordt gebruikt voor het in de grond slaan van ijzeren paaltjes maar kan ook voor houten palen worden gebruikt. Mocht men wel een houten sleg gebruiken voor het in de grond slaan van ijzeren paaltjes, houd dan rekening met beschadiging aan de houten kop aangezien de houten sleg hier minder geschikt voor is. De stalen kop is van hard staal en heeft een afmeting van 18x 11 cm. De steel is ovaal en 90 cm lang.

2. Sleg kunststof kop

De kop van de deze tuinhamer/ sleg is gemaakt van gerecycled kunststof. Het voordeel van de kunststof kop is dat door de zachte kop het ijzer of hout wat in de grond wordt geslagen niet beschadigd. De sleg is minder zwaar dus zeer handzaam in gebruik. De steel is ovaal en 110 cm lang en de kopmaat is 31×13 cm.

1. Sleg Fries model

Deze extra zware sleg is voorzien van een verlijmde essen houten kop. De kop is voorzien van zeer sterke zware stalen banden met zijbeslag. Deze kop heeft door zijn extra zijbeslag een langere levensduur.

Het Friese model staat bekend als zeer sterk en krachtig. Deze ronde  tuinhamer is zeer geschikt om palen rond een weiland te voorzien van een afrastering. De steel is ovaal en heeft een afmeting van 100 cm.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.